Чуждестранни специалисти представят във Велико Търново предизвикателствата в селския туризъм

Мисия

23-03-2017, 08:11

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Проявата е в рамките на Международното изложение "Културен туризъм"

Шестнадесет специалисти в областта на туризма и образованието, сред които представители на две мрежи за религиозно културно наследство и туризъм от Белгия и Германия, креативен туризъм от Австрия, представители на италианския регион Марше, немската провинция Хайлброн, и полската община Мишлибож, ще бъдат във Велико Търново по време на Международното изложение "Културен туризъм".

Те са представители на международната инициатива EUROPETOUR, в която участват организации от осем държави - България, Германия, Италия, Австрия, Румъния, Испания, Полша и Белгия. Целта им е да изследват нуждата от допълнителен образователен тренинг сред работещите в сферите на туризма и културата в селските райони в държавите-участници в проекта и да създадат специални обучителни модули, които да отговарят на тези нужди.

За първи път бъдещите модули за дистанционен самостоятелен тренинг за работещи в сферата на туризма и културата в селските райони ще бъдат представени в България в рамките на Международното изложение „Културен туризъм“ на 7-ми април от 9 ч. в конферентната зала на х. „Премиер” в Старата столица. Лектори ще бъдат уважавани експерти от международната инициатива EUROPETOUR. На събитието ще присъстват представители на малки общини от селските райони в България, представители на културата, занаятите, туризма, малкия бизнес по места.

Много от гостуващите чуждестранни експерти са за първи път в България и затова по време на престоя си във Велико Търново ще се разходят по Самоводската чаршия, ще посетят Царевец и музея на восъчните фигури, ще опитат традиционни български ястия и вина. Така ще могат, за краткия си престой, максимално да се докоснат до българската история, култура и бит.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов