Петокласници от Долна Оряховица се включиха в ''Национално ученическо четене на Чудомирови разкази''

Велико Търново Лайф

23-03-2017, 09:52

Снимка:

фейсбук

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Обявяват наградените на 31-ви март

Ученици от пети клас на ОУ „Св. св. Кирил и Методий” в Долна Оряховица се включиха в инициативата „Национално ученическо четене на Чудомирови разкази”. Децата гостуваха в библиотеката на НЧ „Христо Козлев – 1883” и се запознаха с биографията и творчеството на писателя Чудомир. Децата четоха разказите „Не съм от тях”, „Наш Пондьо” и „изкласил”. Така петокласниците се присъединиха към инициативата, организирана от Фондация „Чудомир”, Литературно-художествен музей „Чудомир” и се провежда под егидата на обществения посредник на Казанлък.

Националната инициатива има създадена страница в интернет https://chudomir.kazanlak.com/, където са поместени 13 разказа, илюстрирани с картини на автора, както и представяне на самия творец. В периода от 20 до 24 март 2017 година, българските ученици ще четат Чудомир, като ползват подбраните разкази на интернет страницата.

До 27 март 2017г., на e-mail: fondacia_chudomir@abv.bg всяко училище, включило се в проявата, ще изпраща обобщена информация за това колко ученика, от колко класа и кои разкази са прочели. Желателно е да бъдат изпращани клипове и снимки от събитието, както и кратки послания от съвременния ученик към Чудомир.

На 31 март 2017г. на страницата на проявата ще бъдат официално обявени имената на отличените и наградените.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов