Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел за втори път беше избрана за евродепутат на годината

Мисия

23-03-2017, 10:30

Снимка:

пресофис Ева Майдел

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

"Благодаря на партия ГЕРБ, че си поставя важните за страната и гражданите приоритети” – казва евродепутатът

Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел за втори път беше избрана за евродепутат на годината за принос към работата на Европейския парламент. Наградата бе присъдена на българката от списание "Парламент" в категорията “Нови технологии“. Ева Майдел се състезаваше с още двама нейни колеги от Гърция и Финландия.

"Благодаря на партия ГЕРБ, че си поставя важните за страната и гражданите приоритети и отчита, че новите технологии и иновациите са реален шанс за повече растеж за икономиката ни", заяви българският евродепутат. Образованието е основен стълб в програмата на ГЕРБ, а ключов елемент в него е развитието на дигиталните умения, без които няма да можем да заемем работните места за бъдещето и без които няма как да сме част от едно приобщаващо е-общество“, допълни Майдел, която е един от инициаторите на Образование България 2030 и посланик на ЕК на дигиталните умения и Европейската седмица на програмирането. Работата й в сферата на новите технологии, предприемачеството и иновациите бяха отличени и от авторитетни издания като Политико 28 (2015) и Форбс „30 под 30“ (2016).

"Вярвам, че с работата си допринасям за изграждането на България като страна-дигитален лидер и регионален център на единния цифров пазар в Европа“, заяви още Майдел, която наскоро бе избрана за докладчик на Групата на ЕНП по Регламента за защитата на личните данни в електронната комуникация. Наградите се присъждат за дванадесета поредна година, като отличават членовете на ЕП с най-големи постижения в своите сфери. През 2015 г. Майдел, тогава още Паунова, беше отличена в категорията "Най-добър новодошъл евродепутат".



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов