Община Елена се включва в инициативата „Часът на Земята”

Велико Търново Лайф

23-03-2017, 12:56

Снимка:

организатори

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Десетото издание е под надслов „Загаси светлините, отвори очи за планетата“

За поредна година Община Елена се присъединява към глобалната инициатива „Часът на Земята“, чието десето издание ще премине под надслов „Загаси светлините, отвори очи за планетата“.

В знак на съпричастност на 25 март ще бъдат реализирани инициативи на общината и СУ „Иван Момчилов“ с идеята повече хора да подкрепят каузата на световната природозащитна организация WWF. В съботния ден от 20.30 ч. до 21.30 ч. ще бъде притъмнен централният площад на града. Младежи през това време със запалени свещи ще представят символично идеята на световната кампания. Ученици от Средното училище излязоха с призив към своите съученици да изключат през деня компютрите вкъщи и заедно с учителите си да излязат за няколко часа на разходка сред природата, а вечерта в „Часът на Земята“ да изгасят осветлението вкъщи.

Община Елена също призовава всички граждани да изразят своята подкрепа  и активна гражданска позиция като загасят светлините в домовете си за един час на 25 март.

Най-голямата природозащитна инициатива „Часът на Земята“ дава възможност на всеки човек да подкрепи общата мисия за ограничаване на промените в климатичните условия на планетата. Така за десет години инициативата израства в глобално общество с участници от над 170 държави и 7000 града. В България нейните привърженици стават все повече.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)