Осъдиха мъж, обирал системно приятелка

Крими

24-03-2017, 11:20

Снимка:

фейсбук

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Георги К. залагал откраднатото на „Еврофутбол”

Георги К. е осъден на три месеца лишаване от свобода с три години изпитателен срок, като е признат за виновен за това, че през периода от време от декември 2016 г. до 26.02.2017 г., в гр.Дряново, действайки при условията на продължавано престъпление, чрез предоставен му от негова приятелка ключ от входната врата на собственото и жилище, проникнал в същото, откъдето отнел пари в общ размер от 4330 лв.

Обвиняемият и пострадалата се познавали и  поддържали приятелски отношения, но без да живеят в едно домакинство. Преди време жената предоставила на обвиняемия ключ от входната врата на апартамента си. Използвайки предоставения му достъп до жилището, мъжът започнал да посещава апартамента в нейно отсъствие. По време на посещенията си обвиняемият узнал и мястото, където съхранява паричните си спестявания /в метална незаключваща се кутия, поставена в стар кухненски бюфет в едно от помещенията в апартамента/ -  4400лв., и златните си бижута.

Обвиняемият имал склонност към залагания на хазартни игри. През  декември 2016 г., използвайки отсъствието на приятелката си, решил да открадне част от спестявания, отворил металната кутия и взел 300 лв. Същият ден посетил пункт на „Еврофутбол“ и проиграл отнетата сума. По-късно, през януари и февруари 2017г., по същия начин и в отсъствието на пострадалата  отнемал на няколко пъти различни суми от кутията, докато останали 20 лв. и 70 евро. Чрез залагания в пунктове на „Еврофутбол“ обвиняемият проиграл всичките отнети пари в общ размер на 4330 лв.

Присъдата подлежи на обжалване.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)