Предстои вторият маратон Търново Ултра

Велико Търново Лайф

25-03-2017, 09:30

Снимка:

уикипедия

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Организатор е великотърновският спортен клуб „Браун Тим”

За втора поредна година ще се проведе маратонът Търново Ултра, организиран от великотърновския спортен клуб „Браун Тим”. Маратонът ще се състои на 9 април (неделя), а мотото на тазгодишното издание е „Невероятни гледки”. Три дистанции са подготвили организаторите – две за бягане, по 25 и 45 километра и една дистанция за колоездене от 35 километра. Маршрутът ще минава през едни от най-красивите места в региона – Царевец, Арбанаси, местността Гарга баир и Ксилифор. Стартът на състезанието ще бъде даден в 9:00ч. на Царевец, а от 11:00ч. в крепостта ще се проведе и любителски 5-километров крос, подходящ за деца и гости на събитието. За всички участници и зрители на маратона, крепостта Царевец ще е с вход свободен, информира Иван Димитров от спортен клуб „Браун тим – Велико Търново”. В деня преди маратона – 8 април, от 18:00ч. на ВИП площадката за наблюдение на „Звук и светлина” ще се проведе техническа конференция и регистрация на участниците. Специално за тях, от 20:00ч. същата вечер, с подкрепата на Община Велико Търново и Регионалния исторически музей, ще бъде излъчен Аудио-визуалният спектакъл „Царевград Търнов – звук и светлина”. Желаещите да участват в маратона, които не успеят да се регистрират на 8 април, могат да го направят на сайта на клуба или най-късно на 9 април, преди старта на маратона. 
През първото издание на маратона през 2016-а година – „Търново Ултра – Шестте манастира”, са се включили около 120 души. Тази година организаторите очакват около 400 състезатели, а до този момент участието си са заявили над 200 души. 
Спортен клуб Браун тим – Велико Търново е създаден през 2007г. и е един от най-големите и успешни клубове по ориентиране в страната. Всяка година клубът организира състезание по ориентиране „Браун къп”. От 2010г. клубът е член на Българската федерация по лека атлетика, а професионалните ориентировачи и планински бегачи Кирил Николов – Дизела и Иван Сираков са сред състезателите на тима по лека атлетика към клуб „Браун тим”. Тренировките на спортния клуб по ориентиране и лека атлетика се осъществяват във Велико Търново, Лясковец и Горна Оряховица 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов