Комедията "Свекърва" с 60-о представление на сцената на МДТ "Константин Кисимов"

Животът

26-03-2017, 11:33

Снимка:

МДТ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

"Свекърва" е в афиша на театъра от 2011 г., негов режисьор е Димитър Шарков

60-о представление на класическата комедия "Свекърва" по Антон Страшимиров ще изиграят на 27 март артистите от Музикално-драматичен театър "Константин Кисимов" във Велико Търново. Спектакълът е от 19 часа в камерна зала и е част от проявите, посветени на Международния ден на театъра. Билетите могат да се закупят на касата на МДТ.

Преди това, в 18 часа, започва специална разходка зад кулисите за зрителите на храма на Мелпомена в старата столица. Домакините ще очакват своите гости на главния вход на театъра. Турът е подарък от екипа на МДТ към любимата публика. По време на обиколката почитателите на изкуството ще могат да видят отблизо как се случва магията на театъра.

"Свекърва" е в афиша на театъра от 2011 г., негов режисьор е Димитър Шарков, а сценографията е на Лидия Къркеланова. Спектакълът поставя злободневни проблеми, свързани с кризата на българския дух в нашето общество. Чрез палитра от разнообразни образи, които живеят сред нас днес, той е като гротеска на съвременните български нрави.

В постановката участва целият драматичен състав на театъра. В главната роля на свекървата зрителите отново ще видят Цанка Цанева. На сцената й партнират Милен Иванов, Силвия Шекилова, Стефка Златкова, Стефка Петрова, Иван Митев, Стефан Методиев и Дончо Дончев.

Пиесата "Свекърва" е създадена от Антон Страшимиров в началото на XX век. С нея творецът участва в конкурс за откриването на Народния театъра "Иван Вазов" в София и го печели, но пиесата не е поставена заради конфликтите на Страшимиров с властта по онова време.

Спектакълът на Димитър Шарков е динамичен, изграден е на принципа на кино епизодите, с много музика и богатство от пластични решения. "Нашата пиеса е за едно общество, за една палитра от разнообразни, съвременни образи. Ние се интересуваме от връзките между всички тези герои, а не от явлението "свекърва", обяснява режисьорът.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов