БСП и ГЕРБ с по трима депутати от Великотърновския регион

Мисия

27-03-2017, 08:35

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

По един представител областта ще има от Обединените патриоти и ДПС

„БСП за България“ е първа политическа сила във великотърновска област с резултат от 33.85%, става ясно от данните на РИК на база 100% обработени протоколи. Втора с резултат 30.14% е ПП ГЕРБ, трета – коалиция „Обединени патриоти“с 11.03% , четвърта – ДПС с 6.43%, съобщи още Десислава Йонкова, председател на РИК. Партия „Воля“ печели 4.27%, но все още не е известно дали тя ще има свой депутат или ДПС, тъй като трябва да се обработят резултатите в цялата страна, за да се види как се преразпределят мандатите на парламентарно представените сили. Следваща по резултати е коалиция „Реформаторски блок“ с 3.18%, „Нова република“ с 1.91%, коалиция „АБВ- Движение 21“ с 1.75%, „Да, България“ с 1.96%, ДОСТ – с 0.37%.

В листата на БСП най-много преференции събира Весела Лечева – 3777 и четвъртият Явор Божанков – 3388, който е млад бизнесмен от Горна Оряховица.

В листата на ГЕРБ с най-много преференции са четвъртият кандидат и досегашен депутат инж. Клавдия Ганчева от Горна Оряховица и петият – Станислава Йорданова от Свищов, която е преподавател в Стопанската академия и председател на Жени ГЕРБ в крайдунавския град. Осемте мандата се очаква да се разпределят по три за БСП и ГЕРБ, и по един за „Обединени патриоти“ и за ДПС. Най-вероятно новите депутати ще са – от БСП Весела Лечева, Валентин Ламбев и Явор Божанков, а от ГЕРБ- Цветан Цветанов, Клавдия Ганчева и Станислава Йорданова. В този случай ГЕРБ няма да има депутат от град Велико Търново.

От „Обединени патриоти“ влиза доц. Милен Михов. От ДПС депутат от Великотърновски избирателен МИР ще бъде или Камен Костадинов или ген. Симеон Симеонов, в случай, че водачът влезе от другия си избирателен район – Бургас.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов