Генчо Генчев : Община Свищов е в стабилно финансово състояние

Мисия

27-03-2017, 14:36

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Проведе се публично обсъждане на бюджета за 2016 г. в общината

Публично обсъждане на отчета по бюджета на Община Свищов за 2016 година се проведе в зала 1 на Общината. На срещата се събраха представители на бизнеса и на неправителствени организации, ръководители на бюджетни звена, общински съветници и други граждани, които проследиха обсъждането. Присъства почти цялото Общинско ръководство – кметът Генчо Генчев, неговите заместници Пламен Петков и Анелия Димитрова, председателят на Общинския съвет д-р Кристиян Кирилов, секретарят на Общината Любомира Петрова.
Коментар на бюджета направи кметът Генчо Генчев, след което даде думата за подробно разяснение на Стефан Кирчев – директор на дирекция „Финансови дейности” в Общината.
- Изпълнението на бюджета във всичките му политики е изключително добро, имаме и преходен остатък – каза пред присъстващите Генчев. – Можем да кажем, че това е една добре завършена финансово година. Нямаме неразплатени задължения по отношение на разходната политика към наши контрагенти. Общината е финансово стабилна. Пред нас остава предизвикателството за привличане на нови средства от различни донори и програми на Европейския съюз.
Пред присъстващите кметът коментира и въпроса за състоянието на МБАЛ „Д-р Димитър Павлович”.
По-късно бе обсъден и въпросът за намеренията за поемане на дългосрочен общински дълг от Община Свищов. Той касае три основни проекта по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г.
Проектите са „Благоустрояване на градската жизнена среда в град Свищов”, „Обновяване на обекти на публичната инфраструктура в град Свищов” и „Обновяване на обекти на образованието в община Свищов”. Те се реализират по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014 – 2020 година. Трите одобрени проекта са на обща стойност близо 10 милиона лева, а общия размер на кредита за съфинансиране на проектите е в размер на 1 570 000 лева. Срокът на погасяване на всеки от кредитите е до 24 месеца.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)