Еленчанка е номинирана в конкурса за драматургия „Иван Радоев 2017“

Велико Търново Лайф

28-03-2017, 08:00

Снимка:

община Елена

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Магда Борисова впечатлява с пиесата си „Летящият офис”

Еленчанката Магда Борисова е от десетте номинирани в деветото издание на Националния конкурс за драматургия „Иван Радоев 2017“с пиесата „Летящият офис“.  В тазгодишното издание на конкурса, което се провежда в Плевен, участваха 46 автора, които се състезаваха с общо 60 пиеси. Журито, определило избраниците, е с председател д-р Венета Дойчева и членове Мариета Георгиева и Димо Дешев. Десетте номинирани драматурзи ще се борят за големия приз на 31 март, където на церемония в Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ в Плевен той ще бъде връчен на победителя заедно с две поощрителни награди.  Поощрения се дават на двама драматурзи- за куклена пиеса и за най-млад автор до 40 години.

Преди две години талантливата писателка от Елена получи награда на същия конкурс в раздел „Куклена пиеса“, а сегашната й драматургична творба е за възрастни и е написана през януари т.г.  

В пиесата се проследява живота на петима служители в офис на голяма международна компания. И петимата са българи, но в един злополучен ден биват съкратени от работа, а фирмата премества офиса си в Албания. Всеки един от тях приема събитието по различен начин - един с опит за самоубийство, друг хладнокръвно... Оказва се, че в този критичен момент, за няколко часа бившите колеги научават един за друг повече от колкото през времето, когато са работили заедно. Започва игра, в която наужким те попадат в необитаем остров и решават да създадат нова държава.  Но все повече се увличат в играта и все повече започват да си вярват. А някой започва да ги избива методично  един по един...

Творби на Магда Борисова са поставяни на театрална сцена неведнъж. През 2014 г. и 2015 г. в Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ във Варна са играни нейни коледни пиеси. Тази година във варненския театър ще бъде поставена нейната детска пиеса „Сън“.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов