Португалия и Испания за първи път се представят на Международно изложение „Културен туризъм“

Форумът се открива на 6 април във Велико Търново

Градове от Португалия  и Испания ще се представят на четиринадесетото издание на Международно изложение „Културен туризъм“ от 6 до 8 април 2017 г. във Велико Търново.

Брага, най-старият град в Португалия, е международен партньор на Велико Търново от миналата година и за първи път ще участва в туристическата борса.  Популярен с красивите си барокови паметници на културата, Брага се смята за един от най-младежките градове в Европа, съчетаваш перфектно своята  хилядолетна история с една ободряваща младежка  жизненост. Градът винаги е заемал важна стратегическа и централна роля в португалския север и е предпочитана дестинация за  религиозен, културен  и  бизнес туризъм. Гастрономическият и винен туризъм са двете нови основни направления, чрез които Брага ще се промотира като  туристическа дестинация на изложението . Представянето на града ще е на 6 април 2017 г. от 12,15 часа в Дискусионна зала 1 на Изложбени зли „Рафаел Михайлов“.

За първи път на туристическо изложение в България ще се представи и испанският град Хаен.  Известен с най-големия масив от маслинови дръвчета за производство на зехтин в света, това е най-проспериращият град в Андалусия. Хаен, завладяващ със своето невероятно културно наследство и приканващ туристи с хилядолетните си традиции и девствена природа, ще бъде презентиран и с продукти, които са характерни за района ( 6 април 2017 г.,13,00 часа, Дискусионна зала 1 на Изложбени зли „Рафаел Михайлов“). Испанският град проучва успешния модел на Велико Търново за развитие на културния туризъм и е бъдещ град-партньор на старата столица.

 От 6 до 8 април т.г. нови атракции и дестинации на единственото специализирано изложение за културен туризъм у нас ще представят посолствата на Азербайджан, Бразилия, Виетнам, Палестина, ЮАР и побратимените на Велико Търново градове Бурса (Турция), Охрид (Македония), Серес (Гърция).

Международно туристическо изложение „Културен туризъм” е съвместен проект на Община Велико Търново, Общинска агенция по туризъм „Царевград Търнов“, Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) и Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции (АБТТА). Провежда се с подкрепата на Министерството на туризма на Република България.

 Изложението в Изложбени зали „Рафаел Михайлов“ ще бъде официално открито на 6 април 2017 г. в 10,00 часа.  и ще е отворено за посетители на 6, 7 и 8 април 2017 г. от 10,00 до 18,00 часа.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов