17 акта и 73 глоби по фиш са съставени при полицейска акция „Пешеходец“

Крими

30-03-2017, 05:43

Снимка:

архив, Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

17 акта и 73 глоби по фиш са съставени при полицейска акция „Пешеходец“ във Великотърновска област.

Инициативата е проведена във вторник за времето от 8 до 18 часа на територията на всички РУ при ОДМВР – Велико Търново. Акцията се е състояла по заповед на директор ОДМВР в старата столица старши комисар Димитър Машов.

Проверени са общо 113 граждани и 61 автомобила. 10 от актовете са съставени на водачи, отнели предимство на пешеходец, а 53 от глобите по фиш са наложени на неправилно пресичащи пешеходци. В хода на операцията в РУ – Елена са образувани и две бързи производства.

Пътните инциденти с блъснати пешеходци, регистрирани в региона от 1 януари до 28 март са 13, с 12 ранени и 2 загинали. За същия период на миналата година пътните инциденти с пешеходци са били 10, с един загинал и 9 ранени граждани.

Общия брой на пътните произшествия през отчетения период е 272, от които 35 тежки, с 4 загинали и 42 ранени граждани. През същия период на миналата година са били регистрирани общо 323 пътни инцидента, от тях 41 тежки със 7 убити и 54 ранени.

„Специализираните полицейски операции по линия „Пешеходец“ ще продължат да се провеждат периодично в цялата област. Полицейските служители ще бъдат безкомпромисни към всички участници в движението, които не спазват правилата от Закона за движение по пътищата“, информират от Областната дирекция на МВР в болярския град.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов