Студентка на ВТУ стана стипепдиант на Българското дружество за връзки с обществеността

Мисия

30-03-2017, 04:58

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Саня Георгиева от Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий” е първият носител на стипендията на БДВО на името на Проф. Тодор Петев за 2017 г. Специална награда за познание и умело използване на фактите и понятията в сферата на комуникациите получава Франк Воща, студент във ФЖМК на СУ „Св. Климент Охридски”.

Журито избра Саня Георгиева за първи стипендиант за изключително доброто познаване на съвременните социални и комуникационни процеси, пречупени през оригинални авторски виждания и представяне на някои достатъчно смели, но отлично аргументирани идеи. „Езикът в есето е жив и образен, тезите са ясни, текстът маркира познаване на творчеството на проф. Петев. Въпреки донякъде абстрактния си характер, есето има потенциала да вдъхновява ПР специалистите за постигането на позитивни промени” – е позицията на журито на конкурса.

Саня Георгиева е студент в трети курс във Великотърновския университет “Св. Св. Кирил и Методий”. Интересите й са в сферата на медии и ПР, журналистика, поезия, лайфстайл и мода.

Първият конкурс за стипендиант на БДВО събра общо 13 кандидати – студенти от 4 университета в страната. Желаещите кандидатстваха с есе на тема „Промени в обществата, промени в общуването“, като то трябваше да бъде свързано с комуникациите, със социалната среда в момента и в него да бъдат използвани идеи от творчеството на проф. Тодор Петев.

Годишната стипендия на БДВО „Проф. Тодор Петев“ е в размер на 500 лв., а носителят ще има възможността да участва безплатно на всички платени събития и обучения, организирани от БДВО през настоящата година. Стипендиантът ще поеме ангажимент да се включи заедно с представители на БДВО в поне три събития или изяви на дружеството, да търси собствени възможности за публичност, в които да популяризира постижението си, както и да съдейства организационно за поне една от инициативите на БДВО през годината. Носителят също така ще спазва и популяризира етичните принципи в ПР и ще работи за утвърждаването на ПР професията.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов