12,5 хиляди лева за благотворителност са събрали миналата година от Лайънс клуб

Мисия

30-03-2017, 09:46

Снимка:

"Дарик"

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

През изминалата година Лайънс клубовете във Велико Търново са събрали над 12,5 хиляди лева за благотворителност, съобщи в пресклуба на БТА в областния град Веселин Георгиев, вицедистрикт управител на Асоциацията на Лайънс клубовете в България.
Той посочи, че през 2017 година се навършват 100 години от учредяването на организацията и 25 години от създаването на движението в България. 
Членовете на организацията в световен мащаб са над 1,4 милиона души, а Асоциацията на Лайънс клубовете в България обхваща 38 организации, в които членуват 776 души, отбеляза Георгиев. 
В зона "Янтра" са създадени четири клуба - три във Велико Търново и един в Габрово. 
На 31 март от 19.30 часа по инициатива на организацията в Изложбените зали "Рафаел Михайлов" ще се състои благотворителен концерт и ревю. Набраните средства ще бъдат предназначени за набавянето на апаратура за ранна диагностика за Комплексния онкологичен център в града, каза Маргарита Тодорова, председател на Лайънс клуб "Велико Търново - Царевец". 
Тя отбеляза, че в концерта ще участва тринайсетгодишната незряща певица Кристина Кирилова, която ще получи стипендия от организацията, за да развива своя талант.
Като благотворителни дейности през годината Лайънс клубовете от областта предвиждат залесяване, изграждане на каменна чешма, дарение на книги за читалища, монтиране на указателни табели в исторически обекти, подпомагане на национални и общински инициативи. 
И през тази година членовете на движението ще продължат да съдействат на организациите на незрящите хора. 
Една от големите цели на местните клубове е да съберат средства за очен скенер за нуждите на отделението по офталмология във Великотърновската болница. Събрани са една трета от необходимите 20 хиляди лева, затова част от инициативите през годината ще бъдат за тази кауза, посочиха от организацията.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов