Само за ден 20 доброволци дариха кръв

Мисия

30-03-2017, 11:45

Снимка:

Ротаракт

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

В седмицата на Ротаракт в 11 страни по света се проведе кръводарителска кампания „ Mahadan 2” по инициатива на Ротаракт клуб - Индия. Проектът беше реализиран и в община Велико Търново под наслов „В кръвта ти е да спасяваш животи!“, организиран от Ротаракт клуб - Велико Търново и Центърът по трансфузионна хематология на областната болница „Д-р Стефан Черкезов”. 
Между 15 и 20 души даряват кръв средно за месец във Велико Търново. В кампанията само за един ден за кръводаряване бяха регистрирани над 20 доброволци. Хората дариха не капка кръв, а извор на надежда за някой в нужда. Да кръводариш е най-хуманната постъпка, с която човек споделя част от себе си, за да спаси живот. Кампанията беше успешно проведена в Mall  - Велико Търново. В международното мероприятие се включиха и Ротаракт клуб - Стара Загора. С постигнатите резултатите Ротаракт ще участва за книгата на рекордите на Гинес. 
В Ротаракт членуват младежи до 30-годишна възраст, изявени в дадена сфера на дейност, които дават добър пример на своите връстници. Ротаракт е част от семейството на Ротари клуб, споделят от неправителствената организация. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов