Бинарен урок проведоха в Професионалната гимназия по туризъм

Животът

30-03-2017, 12:45

Снимка:

архив, Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Бинарен урок „Инвестициите в туризма – премереният риск“ се проведе в Професионалната гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон“ във Велико Търново. Ученици от   IX клас, специалност „Кетъринг“  и XII клас, специалност „Организация на хотелиерството“ и „Търговски представител“ разгледаха проблемите, свързани с инвестициите в туризма в измислената държава Латасика чрез ролева игра. Целта на урока е да се стимулира екипната работа, да се формират практически  умения за защита на дадена кауза. 
Работата в екип изисква изслушването на идеи, виждания, концепции; уважаване и зачитане на чуждото мнение; аргументиране на собствената позиция; компромиси и разбирателство в името на общата цел; поемане на отговорност за собствените решения – това бяха изводите в края на урока.  

Най-активните в деловата игра – абитуриентките Деница Георгиева, Ния Русева и Соня Маринова, отстояваха толерантно позициите на различните групи, имащи отношение към инвестициите в туризма на тази екзотична страна. Деветокласникът Диан Йорданов предложи оригинална идея за защита на интересите на всички обществени групи, с което си спечели аплодисментите и възхищението на присъстващите. Зрелостникът Светлослав Славов, в качеството си на министър на финансите, аргументирано и уверено обяви решението на Правителството. 
         Учителите, подготвили урока, са Мариана Маринова – учител по история и цивилизация и инж. Славка Проданова – учител по икономически предмети. 
 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов