За девети път на Цветница ще се проведе доброволна кръводарителска акция

Мисия

31-03-2017, 14:46

Снимка:

архив, Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

За девета поредна година екип на Отделението по трансфузионна хематология към МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов" ще очаква желаещите да спасят човешки живот, като дарят кръв. Доброволците могат да бъдат на 9 април /неделя/, в сградата на Неделното училище към храма, във времето от 9:00 до 14:00 ч.
Всички с желание да дарят кръв, но възпрепятствани да сторят това на Цветница, са добре дошли на място в отделението на областния стационар /Нова болница/ в работните дни от последната седмица преди Възкресението на Божия син - 10, 11, 12 и 13 април, от 8:00 до 13:00 ч., съобщават от стационара. 
По традиция на Цветница поне 20 души откликват на мотото на кампанията "Запалете свещичка, дарете кръв!". Това са предимно млади хора, като сред тях често има и такива които за първи път даряват доброволно и безвъзмездно кръв. 
Решените да дарят не бива да бъдат гладни, да не приемат медикаменти /трябва да са здрави/ и да са с тегло от поне 50 кг.
От областната болница изказват благодарности към всички, които с пример и с думи мотивират близки и познати да дарят кръв, както и на медиите, които популяризират инициативата. 
 
 
 
 
 
 
 


Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов