Изложбата „НЕ” откриват днес в ателието на Емил Калоянов – Слънцето

Велико Търново Лайф

01-04-2017, 08:41

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Автори на творбите са 10 момчета и девойки

Живописна изложба, озаглавена „НЕ”, ще бъде открита утре от 18:00ч. в ателието на художника Емил Калоянов-Слънцето, намиращо се на ул. Драгоман 4, над Старите хали. 
21 акрилни и маслени творби са включени в изложбата. Техни автори са 10 момчета и девойки, които през последните 9 месеца работят с Емил Калоянов. Творбите им ще останат в ателието до 10 април, а в експозицията ще бъде поместена, посмъртно, и фотоизложба на дългогодишния приятел на ателието – физикът Киро Попов. 
И тази година сред учениците на Емо Слънцето има абитуриенти. Шестима млади художници ще продължат да се занимават с рисуване и след завършване на средното си образование. Възпитаниците на художника се ориентират както към класическите изкуства, така и към специалности като „Плакат”, „Илюстрация” или „Архитектура”. 
От миналогодишните ученици има и момиче, което е прието в специалност „Ветеринарна медицина” в Англия, а именно заниманията й с рисуване са й помогнали за приемния изпит по Анатомия, сподели за Общинското радио художникът Емил Калоянов. 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов