Конкурс за есе на тема „Ролята на зрителя в театъра” обяви екипът на Love Theater

Велико Търново Лайф

01-04-2017, 11:29

Снимка:

фейсбук

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Текстовете ще оценяват актьорите Веселин Ранков, Евелин Костова, Кристина Янева и журналистът Георги Тошев

Конкурс за есе на тема „Ролята на зрителя в театъра” организира екипът на сайта Love Theater. Крайният срок за участие в конкурса е 17 април, а трите най-добри есета ще бъдат наградени. Текстовете ще оценяват актьорите Веселин Ранков, Евелин Костова, Кристина Янева и журналистът Георги Тошев, а класирането ще бъде обявено на 26 април. 
Сайтът „Love Theater” съществува от две години и това е вторият конкурс за есе, който организира. Темата тази година е провокирана от „Кодекса на театралния зрител”, който сайтът изготвя, в рамките на кампанията „Месец на театъра”, която продължава до края на април. В инициативата за изготвяне на наръчник с правила, които зрителите трябва да спазват по време на представление, се включват и трупите на пет столични театъра, сред които и на Народния. 
Участниците в конкурса „Ролята на зрителя в театъра”, които се наредят на второ и трето място, ще бъдат наградени с обиколка зад кулисите на един от театрите-партньори. Авторът на най-доброто есе ще получи едномесечен безплатен курс по избор в сферата на киното и театъра, сподели за Общинското радио Мина Такова от сайта „Love Theater” 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов