Нови дръвчета ще бъдат засадени в Горна Оряховица в Седмицата на гората

Мисия

01-04-2017, 11:00

Снимка:

уикипедия

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

20 дръвчета ще бъдат засадени в парк „Никола Петров”

Над 100 дръвчета ще бъдат засадени в Горна Оряховица по време на Седмицата на гората, която ще се проведе от 3 до 9 април. Тази година мотото на инициативата е „Гората е живот”.

18 нови фиданки ще бъдат засадени по ул. „Васил Априлов” в зелената площ до НЧ „Братя Грънчарови – 2002”, 12 дръвчета ще се засадят по ул. „Младост”. Нови 20 дръвчета ще бъдат засадени в парк „Никола Петров”. Новите фиданки ще бъдат осигурени за Общината от „Лайънс Клуб” – Велико Търново, информира директорът на Общинско предприятие „Пътно поддържане, инфраструктура и озеленяване” Валентин Найденов. Териториално поделение на Държавно горско стопанство – Горна Оряховица ще подари на Общината още 5 иглолистни дръвчета, които ще бъдат засадени на подходящо място.

Близо 50 нови дръвчета ще засадят в парк „Никола Петров” и учениците от ПГЛПИ „Атанас Буров”. Идеята на младежите е те сами да се грижат след това за дръвчетата.

В Седмицата на гората Териториално поделение на Държавно горско стопанство – Горна Оряховица ще раздава дръвчета и на гражданите, както от общинския център, така и в населени места от общината.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов