Рекорден брой участници събра конкурсът „Звездици за Лора” в Свищов

Велико Търново Лайф

03-04-2017, 13:50

Снимка:

архив, Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Националният конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Звездици за Лора” събра 167 таланти от цяла България.   За тринадесети пореден път, младежи от различни възрастови групи показаха своя певчески талант и се съревноваваха за призовите места в националния конкурс за популярна песен, посветен на Лора – едно от децата злополучно загинали във водите на река Лим. Конкурсът традиционно се организира от бащата на Лора - Илиян Николов, със съдействието на Фондация „Ангели от Лим“, Община Свищов, ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“, спомоществователи и приятели на конкурса.

Новото през тази година е, че участниците бяха разделени в 5 възрастови групи, за да може по-прецизно да се оцени тяхното представяне.  Жури в състав: Председател – Маргарита Хранова и членове - Мими Иванова, Етиен Леви, Дариана Генова, Мая Райкова, Андрей Дреников, Християна Дънкова и Росен Маринов,  имаше нелеката задача да оцени изявите на 167 млади таланти и да определи победителите сред тях.

Най-вълнуващият – трети ден, приключи с гала концерт и връчване на наградите на лауреатите в конкурса. Индивидуални награди бяха подготвили кметът на община Свищов Генчо Генчев, който връчи от името на Общината парична награда на стойност 200 лв. на Жаклин Нуран Таракчи от  София,  и директорът на Дирекция „Култура и културно наследство” Росен Маринов, който връчи от името на дирекцията, поощрителна награда таблет и грамота за участие на Вилияна Вилиславова Иванова от Свищов. Поощрителни награди за участниците бяха подготвили също МФ „Алеко Константинов”, ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“, СА „Д. А. Ценов”, книжарница „Галактика” и „Братов реклами”.

Голямата награда на конкурса – статуетката "Звездици за Лора", заслужено получи Елеонора Антонова Иванова на 13 години, от Пловдив, която омая всички присъстващи с пленителния си глас. Тя получи и парична награда от 300 лв., която за втора поредна година кметът Генчев връчва, от негово име, на победителя в конкурса.

Всички участници получиха от Илиян Николов медал и грамота за участие в конкурса, които да останат мил спомен от участието им в „Звездици за Лора”.

 Повече информация за Тринадесетия национален конкурс за млади изпълнители на популярна песен "Звездици за Лора" и наградените участници, ще можете да откриете на сайта на Фондация „Ангели от Лим”: http://angels-lim.org/

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)