Нови книги на 40 издателства обогатяват фонда на Регионалната библиотека

Велико Търново Лайф

04-04-2017, 07:27

Снимка:

архив, Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

С нови книги от 40 български издателства Регионалната библиотека "П.Р.Славейков" ще обогати своя фонд в рамките на инициативата "Фоайе на книгата с автограф", съобщи в пресклуба на БТА във Велико Търново Иван Александров, директор на културната институция. 
Той отбеляза, че с финансиране от 10 хиляди лева, осигурени от Министерството на културата и спонсори се надява да бъдат набавени над 600 нови заглавия, като част от тях ще бъдат дарени и на работещите читалищни библиотеки в областта. 
Представянето на издателствата ще се състои в рамките на Международното изложение "Културен туризъм" от шести до осми април във Велико Търново. Регионалната библиотека организира книжния базар за втора година. 
Срещите на читатели с изявени автори ще продължат през целия месец април с множество съпътстващи прояви, отбеляза доц. Калина Иванова, заместник-директор на библиотеката. 
Днес от 17.00 часа в централната читалня ще бъдат представени три книги, посветени на 130 години от рождението на Димчо Дебелянов, посочи пред журналистите академик Иван Радев, по чиято инициатива е преиздадена книгата на Тихомир Геров "В казармата и на фронта с Димчо Дебелянов". 
В края на месеца библиотеката ще бъде домакин на Национална научна конференция, с която ще бъдат отбелязани 110 години от рождението на Емилиан Станев, организирана от Великотърновския университет "Св.Св.Кирил и Методий".



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов