Община Велико Търново приема кандидатури за Съвета на децата

Животът

04-04-2017, 13:47

Снимка:

архив, Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Община Велико Търново приема кандидатури за членове на Съвета на децата. Предложенията могат да бъдат внесени до 24 май 2017  г. на място, по електронен път /на email: mayorvt@vt.bia-bg.com/, или да бъдат изпратени по пощата на следния адрес: Велико Търново, площад „Майка България №2”.

Документите следва да отговарят на изискванията, заложени в процедурата по избор на членове на Съвета на децата. Тя е публикувана и публично достъпна на официалния сайт на Община В. Търново – www.veliko-tarnovo.bg.

Съветът на децата е консултативен орган, който подпомага работата на председателя на Държавната агенция за закрила на детето и насърчава детското участие в процесите на формиране на съответните политики и взимането на решения.

Кандидатурите могат да бъдат в следните направления: - членове на училищни форми за самоуправление или на детски/младежки съвети, парламенти и др.; представители на детски и младежки инициативи и програми, финансирани от бизнеса; представители на неправителствени организации, работещи с деца, както и потребители/доброволци в социални услуги за деца; индивидуални кандидатури.

Внесените номинации ще бъдат разгледани в срок до 30 май2017 г. от комисия , назначена от кмета на Община В. Търново Даниел Панов. Одобрените кандидатури ще бъдат представени пред областния управител на Велико Търново до 15 юни 2017 г.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов