Велико Търново получи висока оценка за устойчиво градско развитие

Мисия

05-04-2017, 17:12

Снимка:

архив, Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Велико Търново получи висока оценка за устойчиво градско развитие по време на конференцията „Tech City” – поглед в бъдещето, организирана от Портала на българските общини “Кмета.БГ”. Кметът на старата столица Даниел Панов бе отличен с грамота за усилията, които полага заедно с екипа си за просперитета на града и непрекъснатото подобряване на условията за живеене, бизнес, образование, култура и туризъм, социални дейности и здравеопазване.

Близо 110 милиона лева са привлечени в старата столица по финансовите механизми на Европейския съюз и Европейското икономическо пространство. Средствата са инвестирани в градската, спортната, социалната, образователната и здравната инфраструктура. Заместник-кметът проф. Георги Камарашев, който получи отличието, представи пред аудиторията обновяването на всички паркове във Велико Търново, превръщането на хълма „Света гора” в общоградска зона за спорт, отдих и екотуризъм, закупуването на медицинска апаратура от последно поколения за Комплексния онкологичен център, изграждането на съвременната Регионална система за управление на твърди битови отпадъци.

Проф. Камарашев запозна участниците във форума с одобрената от Управляващия орган на ОП „Региони в растеж” 2014-2020 инвестиционна програма, предвиждаща инвестиции за 43 милиона лева в градската среда, иновации в градския транспорт и управление на трафика, развитие на образователната и социална инфраструктура и пр.

Конференцията „Tech city – Поглед в бъдещето“ предложи иновативни решения за българските общини. Форумът събра представители на местната власт, кметове, шефове на общински съвети, главни архитекти и високотехнологични компании. Обсъдени бяха добри практики от реализирани международни проекти, представени бяха иновации за подобряване на градския живот.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов