Велико Търново отново е център на културния туризъм

Велико Търново Лайф

06-04-2017, 12:39

Снимка:

архив, Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

С фрагменти от мюзикъла „Българи от старо време“, изпълнение от артистите на Музикално- драматичен театър „Константин Кисимов“ бе открито четиринадесетото издание на международно изложени е“Културен туризъм Велико Търново“.

Ст5ичащите се от всички страни на Изложбени зали „Рафаел Михайлов“ артисти направиха своеобразен флашмоб и поставиха едно наистина усмихнато и жизнерадостно начало на най-авторитетното и най-престижно събитие в областта на културният туризъм в България.

„Международното изложение Културен туризъм Велико Търново се превърна в символ на културният туризъм на България. За три дни Старата столица ще бъде достойна столица на българската култура. Изложението освен огромен символен капитал има съвсем пряк принос в увеличаването на туристическият поток в България“, заяви в приветствените си думи по време на откриването служебният министър на туризма г-жа Стела Балтова.

„Имам удоволствието да поздравя всички участници и гости от името на Кмета на Община Велико Търново г-н Даниел Панов“-обърна се към присъстващите заместник кмета на общината Проф. Георги Камарашев.

„Горди сме от възможността за четиринадесети път да бъдем домакин на това прекрасно събитие. То ни показва, че културният туризъм е един от най-добрите начини хората да се срещат, да опознават своите култури, традиции и обичаи. Това е най-добрият начин да общуваме помежду си с усмивка, въпреки различията си и във времена, в които навсякъде по света се издигат стени“-каза при откриването проф. Камарашев.

Свещенноиконом Славчо благослови изложението участниците и гостите и пожела успешно представяне на всички.

Сред гостите на събитието бяха Ректорът на великотърновският университет Проф. Христо Бонджолов, представители на дипломатически мисии, акредитирани в България и представители на побратимени на Велико Търново градове.

В изключително наситената програма на Международно изложение „Културен туризъм Велико Търново“ се представят над 70 участници от цял свят, които ще презентират своите уникални туристически маршрути, продукти и услуги.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов