Велико Търново става инициатор за разработването на туристически пакет „България – Румъния“

Животът

07-04-2017, 07:30

Снимка:

Община В. Търново

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Посланикът на Румъния Негово Превъзходителство Йон Гъля и заместник-кметът на старата столица Георги Камарешав обсъдиха възможността да се започне разработването на съвместен туристически пакет „България – Румъния“. Това стана по време на среща, която вчера двамата проведоха в Община Велико Търново. 

Негово Превъзходителство предложи идеята България и Румъния да бъдат представяни в един туристически пакет на гостите, които идват от по-далечни страни. „По този начин те ще имат възможността да се запознаят с два народа и две култури в рамките на практически едно и също пътуване. близките разстояния и богатството на културно наследство в двете страни ще предизвика интерес сред много туристи“-убеден е румънският дипломат.

„Убеден съм, че кметът Даниел Панов ще направи всичко възможно да стартира проект, който да обедини България и Румъния в един туристически пакет.Сигурен съм, че като председател на УС на НСОРБ той ще получи подкрепа и съдействие от много кметове на общини в България. Убеден съм, че такъв проект ще е успешен и полезен и за двете страни“, заяви проф. Камарашев по време на срещата.

„България и Румъния, туристическият бизнес от двете страни на река Дунав, академичните общности ще работят заедно и със сигурност ще създадат атрактивен, интересен и желан съвместен туристически продукт и маршрут“-каза проф. Камарашев.

Той представи пред гостите много добрите възможности за инвестиции и съвместни проекти в областта на трансграничното сътрудничество. Припомни съвместните проекти на Велико Търново с Александрия и партньорството с град Яш.

Посланик Гъля изрази прекрасните си впечатления от Старата столица и заяви, че е  силно впечатлен от мащаба на международно изложение „Културен туризъм Велико Търново“. Впечатляващ е големият брой участници, представянето на страни, градове, туристически продукти, дестинации и услуги от практически целият свят“-каза дипломатът по време на срещата.

Дипломатът оцени високо предимствата, които дава както стратегическото разположение и добрите комуникационни възможности на Велико Търново, така и много добрите социално- икономически параметри на града и общината.

Йон Гъля прояви интерес към стратегическите проекти в областта на инфраструктурата и остана приятно изненадан от добрите перспективи пред Старата столица, свързани с предстоящото изграждане на магистрала „Хемус“ и високоскоростният път Русе – Велико Търново- Свиленград.

 

 

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)