Над 300 заглавия представят във второто Фоайе на книгата

Велико Търново Лайф

07-04-2017, 15:10

Снимка:

Velikotarnovoutrе

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Най-добрите родни издателства представят най-новите си заглавия във второто издание на „Фоайе на книгата“, което се организира в рамките на Международното изложение „Културен туризъм“. Сред участниците в книжния форум са великотърновските издателства „Фабер“ и „Абагар“.  Щандовете, които от вчера са разположени в Изложбените зали „Рафаел Михайлов“ се радват на истински интерес от страна на посетителите.

Книжния базар откриха академик Иван Радев и директорът на РНБ „П. Р. Славейков“ Иван Александров, в присъствието на служители на библиотеката, представители на академичните, издателски и културни среди, и на десетки граждани. Форумът се организира от Регионалната библиотека, с подкрепата на Министерство на културата, както и на спонсори.

Над 300 нови заглавия са на разположение на читателите, а голяма част от изданията ще обогатят фонда на областното книгохранилище.

Ценителите на изследователските трудове имаха възможност да получат автограф и да разговарят с автора на „Димчо Дебелянов, контекст и присъствие в литературата“ - излязлото преди дни от печат издание на академик Иван Радев. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов