Венцислав Спирдонов и десетки ученици дебатираха за свободата, бъдещето и рока

Мисия

07-04-2017, 16:23

Снимка:

Община В. Търново

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Председателят на Великотърновски общински съвет Венцислав Спирдонов и десетки ученици от училищата в старопрестолния град дебатираха по въпросите за бъдещето, рок-музиката и свободата, активността на младите хора в обществото. Дискусия засегна и теми, свързани с устойчивото развитие на страната, образователния процес, както и за ролята на историята в напредъка на всяко едно общество.

Дебатът „Рок, свобода и бъдеще” бе оценен както пример за устойчива политика от страна на местната в подкрепа на младежите. Организирането и провеждането на инициативи от този род и по различни теми ще се превърнат в традиция.

Откритият урок се проведе в конферетната зала на Община Велико Търново по инициатива на Венцислав Спирдонов. „Смисълът на събития като днешното е вие, младите хора, да се „събудите” за обществото и да бъдете активни”, обърна се към събралите се над 50 ученици Спирдонов. Той обясни устойчивото развитие с философска сентенция, според която най-важната предпоставка за достигането до крайната точка е да бъдат предвидени кризите и да бъде осъществена реакция спрямо тях.

Венцислав Спирдонов говори и за революцията в света – политическа и социална, предизвикана от рок-музиката през втората половина на миналия век. За да провокира размислите на младите хора за връзката между свободата и рока, както и за поуките от историята и значението на музикалната революция, Спирдонов и фондация „Пчелен кошер” осигуриха 30 билета за рок-операта „Нострадамус” на Николо Коцев за изявени великотърновски ученици. Постановката бе представена на сцената на ДКС „Васил Левски” в края на март.

Присъстващите по време на срещата ученици се обединиха около мнението, че свободата в днешно време предполага конкурентност. Част от младежите споделиха, че изпитват притеснение да изразяват собствените си възгледи, разбирания, мисли и идеи, защото не са сигурни как ще бъдат възприети от своите връстници. Председателят на Великотърновски общински съвет Венцислав Спирдонов ги посъветва да вземат пример от живота и делата на големите рок-музиканти, които чрез силата на музиката и словото са дали израз на своите идеи и възгледи, възприети впоследствие от милиони хора.

 

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)