Чрез игри и забавления лесовъди представиха на свищовски деца факти за гората и нейните обитатели

Мисия

08-04-2017, 07:56

Снимка:

СЦДП

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

В двора на Търговската гимназия пък вече растат нови дръвчета

В духа на традиционните чествания на „Седмица на гората” от Държавно горско стопанство – Свищов дариха иглолистни фиданки от обикновена ела на Детска градина „Калина Малина” в града. Това съобщават от Северноцентралното държавно предприятие, което стопанисва държавните гори на територията на областите В. Търново, Габрово, Русе, Силистра и Разград.

Служители на стопанството посетиха детското заведение, за да помогнат на малчуганите в залесяването на елхичките, които вече ще растат в двора на градината.  Засаждането им беше само част от програмата на открития урок, който представители на ДГС – Свищов изнесоха пред малчуганите.

Тема на беседата бе „Човек и природа”, като децата научиха любопитни факти за гората и нейните обитатели, посредством много игри и забавления.

По атрактивен начин, пред подрастващите бяха представени и основни лесовъдски дейности, както и мисията на лесовъда да задоволява потребностите от дървесина на обществото, без това да наврежда на горите, на природата и на екологичното равновесие.

По повод професионалния празник на лесовъдте, от ЦДГ „Калина Малина“ изпратиха поздравителен адрес до екипа на ДГС – Свищов. „Приемете най-искрените ни пожелания за здраве, нови сили, воля и творческа енергия, за да работите неуморно и всеотдайно за съхранение на уникалните ни природни дадености“, се казва в обръщението, подписано от колектива и възпитаниците на детското заведение.

7 броя фиданки от дървесни видове еводия, дива райска ябълка, дива череша и копривка бяха засадени по-късно в двора на Държавна търговска гимназия "Димитър Хадживасилев". В акцията по засаждане взеха участие ученици от Еко клуб към гимназията и ръководството на Държавното горско стопанство.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов