Търновската полиция със засилени мерки по време на Великденските празници

Крими

09-04-2017, 13:31

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Пазете се от джебчии, телефонни измамници и крадци, съветват полицаите

Районните управления “Полиция” в област В. Търново ще осъществяват засилени мерки за гарантиране сигурността на гражданите и опазването на обществения ред през предстоящите Великденски празници и съпътстващите ги почивни дни. В районите на манастирите и храмовете ще има засилено полицейско присъствие за предотвратяване на задръствания и увеличаване на пропускателната способност на пътищата и подстъпите към тях. Районните служби за пожарна безопасност и защита на населението в областта са извършили контролни проверки на църквите и манастирите, в които ще се провеждат празнични богослужения.  Проверени са ел. инсталациите, противопожарните уреди и е проведен инструктаж на църковните служители. Огнеборци ще следят за спокойното протичане на празничните литургии в по-големите църкви в областта. 
В празничните дни се предвижда засилено полицейско присъствие, както по главните, така и по третокласните и общински пътища и подходите и районите на питейни и увеселителни заведения. Предвидено е провеждането на специализирани полицейски операции, при които ще се следи най-вече за водачи, употребили алкохол, наркотични вещества или неправоспособни такива, както и използване на обезопасителни колани или каски.
С наближаването на един от най-големите християнски празници – Великден и нарастването на еуфорията, около него често гражданите стават невнимателни и непредпазливи. Точно в такива моменти престъпниците се възползват от отслабената им бдителност и осъществяват престъпните си намерения. За да не позволите на недоброжелателни хора да помрачат настроението Ви в празничните дни от ОДМВР – В. Търново апелират към всички граждани:

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов