„Локо” е шампион на Зона „Мизия” в „Б” РХГ

Спорт

09-04-2017, 20:05

Снимка:

ХК Локомотив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Железничарите записаха две категорични победи

„Локомотив” е шампион на зоната си в „Б” група след като спечели финалите, на които беше домакин. Хандбалистите на „Локомотив” завършиха на първо място в редовния сезон на „Б” РХГ зона „Мизия” и полчиха право да са домакини на зоналния финал, провел се в спортна зала „Никола Петров”.
В спора за купата се включиха отборите на ХК „Локомотив” Горна Оряховица, ХК „Етър-64” В. Търново и ХК „Раховец-2008” Горна Оряховица.
Две категорични победи записаха железничарите. В първия мач те се наложиха над тима на „Етър” с 23:19 (14:12). Във втория надделяха над градския съперник „Раховец” с 22:13 (15:4).
С пълен актив от точки „локомотивци” вдигнаха купата на зона „Мизия”. Втори са „Етър-64”, трети „Раховец-2008”. В идеалната седмица на турнира попаднаха Йордан Димитров - десен гард, Валентин Господинов - разпределител, Павел Косев - ляв гард и Илиян Илиев - ляво крило и голмайстор на турнира.
Заслугата за купата на „Локомотив” е на Любомир Хараламбиев – треньор, Илиян Стоянов, Николай Москов, Йордан Димитров, Валентин Господинов, Венелин Димов, Мариян Николов, Павел Косев, Илиян Илиев, Йордан Георгиев, Павел Павлов, Галин Караджов, Николай Генов, Марин Алеков, Денис Ахмедов и Кристиян Стефанов и талисмана на отбора Георги Симеонов в ролята на Катеричока.
Преди финалите в „Б” група се изигра и срещата от ХVІІ кръг на „А” РХГ между „Локомотив” и „Пирин” (Гоце Делчев).



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов