За 15-ти път Свищов домакинства Националния фест на любителските камерни и кафе – театри

Велико Търново Лайф

10-04-2017, 14:42

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Наградата на кмета Генчо Генчев спечели спектакълът „Анна Бижуто”

Спектакълът „Анна Бижуто” на Народно читалище „Самообразование” – гр. Приморско спечели Специалната награда на Кмета на Община Свищов в Петнадесетия национален фестивал на любителските камерни и кафе-театри. Постановката е на Алла Петрова. Наградата им бе връчена по време на официалното закриване на фестивала, тази събота.
Първа награда бе присъдена на Народно читалище „Христо Козлев-1883”, гр. Долна Оряховица за спектакъла „Детектор на лъжата” от Василий Ситарев, постановка на Стефка Петрова. Втора награда журито отреди на Драматичен театър при Първо българско народно читалище „Еленка и Кирил Д. Аврамови -1856” – Свищов. Отличието им е за спектакъла „Големите пари” от Алън Ейкборн, постановка на Митко Рупов. Трета награда на фестивала спечели Народно читалище „Иван Вазов – 1947”, гр. Костинброд за спектакъла „Последната нощ на Сократ” от Стефан Цанев, постановка на Милослав Милославов.
Бяха връчени и индивидуални награди. Първа награда за мъжка роля бе присъдена на Петър Рангелов от Трявна за ролята му в спектакъла „Осанна и Анатема” по Стефан Цанев. Втора награда е за Димитър Спасов от Свищов за ролята на Обри в спектакъла „Големите пари”. Трета награда бе присъдена на Румен Талев от Долна Оряховица за ролята на доц. Николай Лебедев в спектакъла „Детектор на лъжата”.
Пенка Димчева от Свищов спечели първа награда за женска роля за превъплъщението й в Луиз, в спектакъла „Големите пари”. Втора награда спечели Йорданка Тихчева от Долна Оряховица за ролята на Надежда Петровна в „Детектор на лъжата”. Трета награда спечели Лили Микова от Костинброд за изпълнението й в спектакъла „Все на мен ли ще ми се случи”.
Тази година Националният фестивал на любителските камерни и кафе-театри се проведе в рамките на два дни – 7 и 8 април в Камерната зала на Свищовското читалище. Журито бе председателствано от театроведа Крум Гергицов.
Кметът на Община Свищов Генчо Генчев поздрави всички участници в събитието и официално закри фестивала.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)