Съдят неграмотен дървосекач, шофирал с фалшива гръцка книжка

Крими

11-04-2017, 12:52

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Мъжът се издал пред полицията, че не може да пише

Районна прокуратура – Елена внесе в съда обвинителен акт срещу 30-годишен мъж. Обвинението срещу Димитър Д. е за това, че на  10.10.2016 г.  на територията на община Елена,  при управление на лек автомобил „Форд Ескорт” и  извършена полицейска  проверка от младши автоконтрольор от Районно Управление на МВР - Елена, съзнателно използвал пред него неистински  чуждестранен официален документ -   свидетелство за управление на моторно превозно средство, издадено  на 24.07.2015 г. от органите на Република Гърция, като за самото му  съставяне не може да му се търси наказателна .

Обвиняемият не е придобил правоспособност  за управление на моторно превозно средство нито в Република България, нито в друга държава. Притежавал лек автомобил, но след като не е правоспособен водач, не можел да го управлява лично. През 2015 г. работил в гр.Твърдица и от познати разбрал, че закупили от лице с име Митко от с.Първомай, общ. Пловдив, гръцки документи за  управление на МПС, които били „истински“, без да са се явявали на курс и изпити и с тях управлявали  безпроблемно колите си. Обвиняемият се срещнал с лицето в гр.Шивачево, като Митко му казал, че гръцките свидетелства за управление на МПС, които той уреждал чрез КАТ Гърция, били оригинални и му поискал снимка и сумата от 700лв., за да го снабди с такъв документ.

На 10.10.2016г.  обвиняемият потеглил  за  с.Тодювци, общ. Елена. но бил спрян за проверка от полицейски автопатрул.  На проверяващите  обвиняемият представил гръцко свидетелство за управление, които го  приели за истинско. Но поради липса на пожарогасител и аптечка в колата  му съставили  акт за установяване на административно нарушение. В процеса на съставянето на акта разговаряли и обвиняемият заявил, че не може да пише. След проверката и съставянето на акт, обвиняемият бил свободен да отпътува, но обстоятелството, че не може да пише усъмнило проверяващите полицаи. Била извършена проверка и се изяснило, че ползваното от обвиняемия гръцко свидетелство за управление не е  истинско и не е издадено от съответните органи на Република Гърция.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов