Делегация от община Свищов почете жертвите от р. Лим в Биело поле

Мисия

11-04-2017, 13:16

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Навършиха се 13 години от зловещата катастрофа, отнела 12 детски живота

На 4 април се навършиха 13 години от зловещата катастрофа в река Лим, при която загинаха дванадесет деца от Свищов. От тогава всяка година след тази дата родители на загинали деца, заедно с представители на Община Свищов посещават мястото на инцидента и изразяват своята благодарност към хората, които оказаха помощ в априлската нощ на 2004 година и предотвратиха трагедията да бъде още по- голяма.
И тази година родители на загинали при инцидента деца посетиха Биело поле, като заедно с тях бяха председателят на Общински съвет – Свищов д-р Кристиян Кирилов, зам.-кметът Пламен Петков и секретарят на Общината Любомира Петрова. На 7 април те поднесоха цветя пред паметна плоча в центъра на Биело поле, в близост до която има символично поставени 12 рози – спомен за свищовските деца. За да изразят почитта си на годишнината от трагедията присъстваха посланикът на България в Черна гора Младен Червеняков и посланикът на страната ни в Сърбия Радко Влайков, представители на администрацията в Биело поле и на Община Приеполе (Сърбия).
Присъстващите поднесоха цветя и на паметник в централната част на Биело поле, издигнат в памет на жертвите от тежка железопътна катастрофа, случила се две години след трагедията в Лим, при която загиват деца и възрастни. По-късно родители на децата от Свищов и официални лица посетиха мястото на катастрофата край река Лим – в близост до село Гостун, където отдадоха почит към паметта на свищовските ученици, трагично загинали през 2004 година.
Представителите на Община Свищов осъществиха и две работни срещи – с ръководствата на побратимените ни градове Биело поле в Черна гора и Приеполе в Сърбия.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)