Прочута италианска художничка представя в изложба духовната връзка между минало и настояще

Мисия

12-04-2017, 11:02

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Творбите на Анджела Окипинти са подредени в Изложбени зали – Велико Търново

Изложба с творби на съвременната и прочута в цял свят италианска художничка Анджела Окипинти представя духовната връзка между минало и настояще. Експозицията е подредена в Изложбени зали „Рафаел Михайлов” във Велико Търново. Живописта и скулптурите се асоциират по оригинален начин с митологичния свят и загатват как емблематични места по българските земи са били променени от човешкото присъствие.

Изложбата „Светът на мита и духовността между минало и настояще” бе открита от заместник-кмета на Велико Търново Ганчо Карабаджаков и директора на общинската дирекция „Култура и туризъм” Нелина Църова. Тя е подредена на третия етаж в експозиционния център, а почитателите и ценителите на изкуството могат да я разгледат всеки ден до края на месеца. Организатори са Община Велико Търново и Италианският културен институт в България.

Авторката Анджела Окипинти е една от най-оригиналните фигури в съвременната италианска живопис. Повече от 90 са самостоятелните й изложби, гостували в музеи и галерии в Европа, Северна и Южна Америка, Азия. Името й присъства в най-големите и авторитетни издания за съвременно изкуство. Редица творби на Анджела Окипинти се намират в многобройни частни колекции, както и в най-големите италиански и международни музеи за съвременно изкуство.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов