Във Велико Търново подаряват 2700 осветени великденски яйца

Мисия

12-04-2017, 11:46

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Над 200 от тях ще бъдат раздадени на домове и кризисни центрове

2700 великденски яйца ще бъдат осветени в Катедралния храм „Рождество на Света Богородица” във Велико Търново на Велики Четвъртък. Те ще бъдат подарени на жителите и гостите на старопрестолния град, избрали да посрещнат нощта на Христовото възкресение в крепостта Царевец. За шарената им украса се грижат учениците от ОУ „Св. Патриарх Евтимий”.

Към всяко яйце ще има и парче козунак. Във Великденската нощ те ще бъдат раздавани на площад „Цар Асен I”. Това ще се случи след възвестяването на Христовото възкресение със звън на всички църковни камбани, изнасянето на Благодатния огън от Патриаршията музей на Царевец и преминаването на литийното шествие с факли от крепостта към катедралния храм.

Над 200 великденски яйца ще бъдат дарени на домовете за възрастни хора „Венета Ботева” /В. Търново/ и в с. Балван, на младежите в Кризисния център в същото село, както и на деца, живеещи в два центъра за настаняване от семеен тип. Жестът е осигурен от Община Велико Търново и фирмите „Метро Кеш & Кери”, „ЦБА” и „Консорциум Агробизнес”, със съдействието на кмета Даниел Панов.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов