Настоящият адрес става водещ критерий за прием в детските градини и първи клас в Свищов

Мисия

12-04-2017, 15:03

Снимка:

аз детето.бг

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Общината публикува на сайта си информация за промените в нормативната уредба

С влизането в сила на Закона за предучилищното и училищното образование се налагат нови регламенти за осъществяване на приема в учебните заведения в цялата страна.
Приемът на деца в първи клас в училищата на територията на община Свищов се осъществява в съответствие с разпоредбите на Закона за предучилищното и училищното образование и Наредба №10 от 01.09.2016 г. за организация на дейностите в училищното образование. Съгласно чл.42 и чл.43 от Наредба №10/01.09.2016 г. за осъществяване на приема в първи клас за всяко населено място с повече от едно училище е необходимо Общината да разработи система за прием, в която водещ критерий е близостта на училището до настоящия адрес на родителите /настойниците и/или най-кратко време за достигане до училището. При голям брой кандидати за прием в първи клас за определено училище се прилагат допълнителни критерии,регламентирани в чл.43,ал.2 от цитираната наредба.
На сайта на Община Свищов ще намерите подробна информация за прилежащите райони към училищата и детските градини, график на дейностите по кандидатстване, критерии за класиране и образци на документи за кандидатстване, както и съответните нормативни документи, регламентиращи приема.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)