Нови улици радват жителите на квартал „Чолаковци”

Мисия

12-04-2017, 15:29

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Асфалтирани са над 4500 квадратни метра локални отсечки и паркоместа

Нови вътрешни улици радват жителите на квартал „Чолаковци” във Велико Търново. Асфалтирани са над 4500 квадратни метра локални отсечки и паркоместа, разположени в междублоковите пространства. Работата стартира в края на миналия месец, веднага след заработването на асфалтовите бази и трайното затопляне на времето.

Финансирането е със средства от бюджета. Дейностите бяха заложени в инвестиционната програма на Общината и представляват още един изпълнен ангажимент от страна на кмета на Старата столица Даниел Панов и екипа му към гражданите.

Алеите подобряват достъпа край създадения за първи път в квартала парк, намиращ се в пространството между жилищните сгради до пешеходния мост. Изграждането на зелената зона за отдих, детска и спортна площадки в кв. „Чолаковци”, бяха включени в проекта „Град Велико Търново – зелена и достъпна балканска столица на културния туризъм”. Асфалтирането на вътрешните улици бе допълнителна дейност извън този проект.

Благоустройството на квартал „Чолаковци” ще продължи с реализацията на одобрения от Управляващия орган проект „Съхранена и автентична градска среда на град Велико Търново”, за който вече има осигурено финансиране по ОП „Региони в растеж” 2014-2020”.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов