За 71-ви път организират туристически поход „По пътя на Ботевата чета“

Велико Търново Лайф

13-04-2017, 09:02

Снимка:

областна администрация

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Тази година се навършват 141 години от героичния подвиг на Христо Ботев

Областна администрация Велико Търново подкрепя инициативата на Областна администрация Враца, която за пореден път организира Национален туристически поход „По пътя на Ботевата чета“ Козлодуй – Околчица. Тази година се навършват 141 години от героичния подвиг на Христо Ботев и 71 години от първия туристически преход по този маршрут. 

Областна администрация Враца организира от 27 май до 2 юни 2017 г. поход по стъпките на четниците.Той се провежда под патронажа на президента на Република България Румен Радев със съдействието на Министерството на образованието и науката, Регионалните управления по образованието, Министерството на туризма, Българския туристически съюз, СКО „Леденика“ Враца, Туристическо дружество „Враца“ – гр. Враца, Ботевски комитет при Община Враца и Община Козлодуй и със съдействието на общините, през чиито територии преминава походът.

Областна администрация Враца кани всички родолюбиви българи да се включат в инициативата и да участват в похода „По пътя на Ботевата чета“.  Дейностите по организиране и провеждане на похода се финансират от Министерски съвет.
Подробности за регламента на похода, за програмата, за реда за записване и участие може да намерите на страницата на Областна администрация Враца. Краен срок за записване 9 май 2017 г. 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов