Пожарникарите с мерки за безопасност по Великденските празници

Велико Търново Лайф

13-04-2017, 11:46

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Поставяйте горящи свещи само на безопасни места, съветват огнеборците

Предстои честването на един от най-светлите християнски празници - Великден. Това събитие е свързано със събирането на голям брой хора на обществени места, паленето на свещи в църковните храмове и дома, с което се повишава рискът от възникване на пожари и инциденти.

В тази връзка, Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ Велико Търново апелира към всички граждани за повишено внимание и спазване на някои основни правила по време на празниците:

Когато сте у дома: поставяйте горящи свещи само на безопасни места, върху негорими подложки на разстояние от горими материали; пазете косата и дрехите си, когато палите свещ; употребявайте свещи на недостъпни за деца и домашни любимци места; когато излизате от вкъщи, се убедете, че не сте оставили горящи свещи.

На обществени места: мислете за своята безопасност и тази на хората около вас. Пазете косата и дрехите, когато палите или пренасяте свещ; не изхвърляйте безразборно горящи свещи и клечки кибрит; при влизане в обществена сграда, обърнете внимание на схемата за евакуация. Запомнете пътя по който сте влезли и местата на противопожарните уреди; при инцидент, запазете самообладание и без блъскане, се насочете към изходите. Ако е задимено, покрийте устата и носа си с кърпа или дреха и се движите ниско до земята. При евакуация следвайте указанията на персонала и на пристигналите пожарни екипи. Помогнете на жените и децата да напуснат първи мястото на инцидента. При необходимост, окажете първа помощ на пострадалите или уведомете пожарните екипи за тяхното местонахождение.

При инцидент сигнализирайте на тел. 112!

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов