„Изгрев – 93” триумфира на футболния турнир в Свищов

Спорт

13-04-2017, 12:22

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Във финала футболистите от Царевец победиха силния тим на „Комита Кемапул” с 2:0

Отборът на „Изгрев-93” (Царевец) е тазгодишният победител в Общинския турнир по футбол на малки врати. Мачовете от турнира се проведоха през последните три седмици на игрището в спортен комплекс „Свищов”. Във финала футболистите от Царевец победиха силния тим на „Комита Кемапул” с 2:0. В много оспорван мач футболистите от „Изгрев” успяха да отбележат два гола в първото полувреме. И двете попадения бяха дело на Борис Борисов. През втората половина на мача „Комита Кемапул” опита да върне головете, но не успя, благодарение на добрата игра в защита на футболистите от Царевец.
Малко преди финалния мач се игра и срещата за разпределение на трето и четвърто място. „Дунав” (Вардим) победи с 5:0 „Рапсъди Травел”. Така футболистите от Вардим спечелиха купата за трето място в турнира, а „Рапсъди Травел” остана четвърти в общото класиране от девет отбора, участвали тази година.
Зам.-кметът Борислав Замфиров лично връчи шампионската купа на „Изгрев-93”, а след това награди и капитаните на втория и третия отбор в класирането. Те получиха купи, топки, грамоти и парични премии. Председателят на Общински съвет – Свищов д-р Кристиян Кирилов връчи индивидуалните отличия. За най-добър вратар бе награден Ивайло Апостолов от „Дунав”, за най-полезен състезател – Милен Петров от Професионална държавна търговска гимназия, а за най-коректен състезател – Красен Каравелов от „Комита Кемапул”. Призът „Голмайстор на турнира” поделиха двама състезатели на „Дунав”, които успяха да запишат по 9 попадения в актива си – Октай Адем и Красимир Кръстев.
На 24 април в Свищов ще започне Общински турнир по футбол на малки врати за подрастващи. Събитието ще се проведе за първи път в нашата община и е част от инициативите, посветени на 140-годишнината от Освобождението на Свищов.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов