Великденска работилничка се проведе в Центъра за обществена подкрепа в Свищов

Мисия

14-04-2017, 17:24

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

18 деца се включиха в подготовката на предстоящия празник

В навечерието на светлия християнски празник Възкресение Христово, Центърът за обществена подкрепа организира провеждането на традиционната „Великденска работилничка“, за децата.
18 деца - потребители на социални услуги в Центъра, с интерес се включиха в подготовката на предстоящият празник Великден. С подкрепата на екипа бяха сварени и боядисани много яйца. Децата проявиха въображение и творчество при използването на бои, стикери и лепенки – усвоиха различни, атрактивни техники за боядисване на яйца. Заниманието се оказа изключително интересно и забавно. 
Изцапаните ръчички, напръсканите блузки и вида на шарените яйца бяха част от забавлението и доброто настроение. За положения труд и красивите цветни резултати, всички заедно седнаха около масата за вкусна почерпка с козунак.
Тази инициатива е част програмата за обогатяване знанията на децата с българските празници, традиции и обичаи. Използването на иновативни методи мотивира децата за активно участие, оказване на помощ, проява на инициативност, старание и уважение към българското.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)