Пролетен благотворителен бал събира средства за лечението на едногодишната Бориса Досева

Мисия

15-04-2017, 08:00

Снимка:

фейсбук

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Организатори са Община Велико Търново и Градският ученически парламент

Първи Пролетен благотворителен бал организират община Велико Търново и Градският ученически парламент. Каузата на проявата е събирането на средства за лечението на малката Бориса Досева. Бориса, която е на годинка и един месец, е родена преждевременно с тегло едва 850 гр. Детето получава мозъчен кръвоизлив и развива хидроцефалия, като в момента лечението и се провежда в Китай.

„Решихме балът да бъде пролетен, защото пролетта се свързва с пробуждането. Така, както пролетта се пробужда от светлината, топлината и обичта, така и ние искаме да събудим съпричастността, характерна за нашия народ. Надяваме се да сбъднем мечтата на едно дете от Велико Търново да проходи, да има безгрижно детство, да се смее и играе и да бъде щастливо!” – сподели идеята Мирослава от Градския ученически парламент.

Благотворителният бал ще се проведе на 27 април от 19 ч. в зала „Калоян” в хотел „Болярски” в Старата столица. Участието в него става с предварително закупена покана на стойност 10 лв. Заявки за покани могат да се направят при председателя на Градския ученически парламент Савина Савчева Иванова на тел. 0884-954-633. Покани ще могат да се купят и на място непосредствено преди проявата. По време на бала ще бъдат организирани базар с детско творчество и търг с картини на изявени търновски майстори на четката. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов