Съдят мъж, отнел автомобил от болна жена

Крими

15-04-2017, 10:18

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Предстои насрочване на делото

Районна прокуратура – Велико Търново внесе  съда обвинителен акт срещу 35-годишен мъж, противозаконно присвоил чужд автомобил.

Обвинението срещу Меджит К.  е за това, че на  10.08.2015 г. в с. Ресен, общ. Велико Търново противозаконно присвоил чужда движима вещ, която владеел – лек автомобил „Ауди А6 на стойност 2496 лв., собственост на „Д. А.” ЕООД гр. Велико Търново – престъпление по чл. 206, ал. 1 от НК.

През 2013 г. обвиняемият  съдействал на турски гражданин  да регистрира дружество в Р България и  да развива търговска дейност. На 26.01.2015 г. Д. А .  в качеството си на управител на „Д. А.“ ЕООД закупил  лек автомобил „Ауди А6“, който при пътуване се повредил  и  го откарали в сервиз. Д. А. заминал за Р Турция, а съпругата му се лекувала в Центъра за психично здраве във В. Търново. Обвиняемият ходил да я посещава и виждайки състояние й, решил да се възползва и да получи автомобила, за да го отчужди в своя полза. За целта на 10.08.2015 г. пристигнал в сервиза и поискал да вземе автомобила, като се представил за приятел на Д. А. и идвал по негово поръчение. Собственикът на сервиза му го предал след разговор със съпругата на Д. А., която го уверила, че обвиняемият ще заплати стойността на извършените ремонтни работи и ще вземе автомобила. Междит К. взел  автомобили и се разпоредил с нето. Когато се върнал в Р България,  Д.А. отишъл да си вземе автомобила и останал изненадан, че вече бил взет от обвиняемия.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов