Спешъл Олимпикс с Регионален спортен празник във Велико Търново

Спорт

15-04-2017, 12:27

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Участие в проявата ще вземат Помощните училища и Ресурсните центрове

В периода април – декември 2017 Спешъл Олимпикс България ще реализира отново национална кампания ДА ИГРАЕМ ЗАЕДНО сред деца и младежи с и без интелектуални затруднения под патронажа на Министерството на младежта и спорта и Министерството на образованието и науката. Кампанията се подкрепя от УНИЦЕФ, Спешъл Олимпикс Европа, УЕФА,  Български Футболен Съюз, Българска асоциация „Мини футбол“ и фондация „ПроСпорт“ по времена Европейска футболна седмица ‘2017.

От 2003 година в рамките на националната кампания ДА ИГРАЕМ ЗАЕДНО‘2017 съвместно с БФС и подкрепата на фондация „Про Спорт“ организираме ежегодните промоционални спортни празници по футбол и народна топка с участие на смесени отбори на младежи с и без интелектуални затруднения на възраст до 15 години от Средните общообразователни училища, Помощните училища, Ресурсните центрове, Домовете за хора с умствена изостаналост и масови училища от Пазарджишка, Сливенска, Старозагорска, Плевенска, Ловешка, Бургаска, Ямболска, Варненска, Добричка, Русенска, Силистренска, Разградска, Великотърновска, Габровска, Пловдивска, Смолянска, Хасковска, Кърджалийска, Търговищка, Благоевградска, Видинска и Софийска области.

„Нашата цел е да насърчим Помощните училища и Ресурсните центрове заедно с техен партньор средно общообразователно училище да предложат нови възможности за децата с и без интелектуални затруднения да играят заедно национално популярните игри – футбол и народна топка” - обяви целите на кампанията проф. дн Татяна Янчева – председател на Спешъл Олимпикс България.

Тази година регионалните игри ще се проведат в периода април – юни, като във Велико Търново те ще се проведат на 25 април (вторник) като  Регионален спортен празник по футбол и народна топка в Спортното  училище. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов