Даниел Панов: Възкресение е тържество на надеждата

Животът

16-04-2017, 09:31

Снимка:

архив, Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Обръщение по повод Възкресение Христово разпространи великотърновският кмет Даниел Панов. В него се казва:

Братя и сестри в Христа,

Скъпи граждани на община Велико Търново,

Имам честта и удоволствието да ви поздравя с Възкресение Христово - най-светлият празник, тържество на светлината и надеждата за всички хора по света.

Възкресение е символ за това как животът побеждава смъртта, истината побеждава лъжата, правдата побеждава неправдата и любовта побеждава омразата.

Възкресение означава надежда. Възкресението ни показва, че това, което е преходно и незначително, не е последното нещо в живота. Възкресение е история на надеждата.

Ние се нуждаем от надежда,  както от въздуха, за да дишаме.  Надеждата ни предпазва в тежки дни от отчаяние, а в добри дни – от лекомислие. Надеждата ни дава сила за да не се предаваме никога. Тайната на Възкресението се състои в сигурността, че накрая побеждава любовта, а не омразата, истината, а не лъжата, животът, а не смъртта.

Пожелавам на всички светли и благословени празнични дни. Нека Христос възкръсне в сърцата ни!Да бъдем с най-близките си и обични хора. Да дадем подкрепа на възрастните и любов на децата. Да бъдем озрени в душите си от светлината на Възкресение Христово. Да учим децата и младите хора на нашите изконни български и православни ценности.

Нека както някога нашите предци 40 дни се поздравяваме с „Христос Воскресе“!

Даниел Панов

Председател на УС на НСОРБ

Кмет на Община Велико Търново

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов