Великденска литургия отслужиха в новия храм „Възкресение Христово”

Велико Търново Лайф

16-04-2017, 15:04

Снимка:

Община В. Търново

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Над 650 великотърновци присъстваха на великденската литургия, отслужена в новата църква в старопрестолния град „Възкресение Христово”. Богослужението за Второ Възкресение бе отслужено от великотърновския митрополит Григорий. Кметът на Старата столица Даниел Панов уважи службата и поздрави своите съграждани с най-светлия християнски празник.

„Възкресението символизира победата на живота над смъртта, на светлината – над мрака, на добротата и мира – над злото, на истината – над лъжата, на правдата – над неправдата, на любовта – над омразата! Нека Христос възкръсне в сърцата ни! Нека бъдем с най-близките ни и обични хора. Нека не спираме да учим децата и младите да опазват нашите изконни български и православни ценности. Нека, по примера на нашите предци, четиридест дни се поздравяваме с думите Христос воскресе”, обърна се Даниел Панов към великотърновци.

След края на църковната служба кметът Панов и митрополит Григорий подариха великденски пакети с осветено яйце и козунак на всеки от присъстващите. Те бяха осигурени от Общината и спонсори.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов