Свищовски учители се обучаваха за супервайзори и оценители

Мисия

18-04-2017, 12:32

Снимка:

СУ "Димитър Благоев"

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Сертификатите им важат за всички 144 държави, част от Международната награда на херцога на Единбург

Десет учители от СУ „Димитър Благоев“ преминаха през обучителен курс за супервайзори и оценители в Международната награда на херцога на Единбург – България. Те са част от общо 60-те смели хора, благодарение на които младежи от цялата страна ще могат да преживеят най-емоционалното направление в Наградата - Приключенско пътуване, което e финал на всяко ниво в нея. Броят на сертифицираните учители прави училището В Свищов с най – много супервайзори и оценители и в същото време с най-много лидери (15) и участващи деца (66) в България.
Целта на обучителния курс, през които преминаха учителите, бе да се представят спецификите и важните за безопасността и незабравимото преживяване детайли около Приключенското пътуване. Чрез него младежите реализират експедиция сред природата, откриват нови умения и знания, опознават нови места и най-вече приключенстват.

Свищовските учители получиха международни сертификати за супервайзори и оценители, които важат за всички 144 държави, част от  Международната награда на херцога на Единбург.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)