Двама мъже, откраднали метали за 8100 лева и увредили имущество за 24 800 лева, влизат зад решетките

Крими

18-04-2017, 13:47

Снимка:

фейсбук

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Крадците разбили тухлена стена и прескочили през прозорец, висок 3,35 м

Двама мъже, извършили кражба на метали за 8100 лева и увредили  имущество за 24 800 лева, са осъдени по обвинение на Районна прокуратура – Габрово. Делото е разгледано по реда на съкратено съдебно следствие, при което двамата подсъдими са се признали за виновни и са приели за верни фактите изложени в обвинителния акт. Шенол М. е осъден  на три 3 години лишаване от свобода, а наложеното на Николай Т. наказание е една  година и шест месеца лишаване от свобода, като наказанията следва да се изтърпят при строг режим.

Съдът призна за виновни Шенол М. и  Николай Т.  за това, че през периода 09.06.2016 г.- 07.09.2016 г.  в гр. Габрово,  от термичен цех и склад, при условията на продължавано престъпление и опасен рецидив/ по отношение на Шенол М/, чрез разбиване на тухлена стена, счупване на прозорец и срязване на оградна мрежа, чрез използване на технически средства – отверки, клещи, гаечни ключове, ножове, чук, брадва и кирка и на моторно превозно средство – таксиметров автомобил и чрез особена ловкост – прескачане през прозорец, разположен  на височина 3,35 м., отнели чужди движими вещи на обща стойност 8102,10 лв, собственост на „Гама Проект“ АД.

Двамата са признати за виновни и са осъдени и по обвинението за това, че по същото време и място противозаконно повредили чужди движими вещи, трансформатор и електрическо табло за управление от линия за обработка и оксидация на метали, собственост на „Гама проект „ АД гр. Габрово, на обща стойност  24 800 лв., като с деянията са причинени значителни вреди на дружеството.

По искане на прокуратурата Шенол М. е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Габрово.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов