Ученик от великотърновската гимназия по туризъм втори в България с музикален видеоклип

Мисия

19-04-2017, 10:30

Снимка:

личен архив

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Видеото е реализирано от ученическата телевизия на ПГТ "Д-р Васил Берон"

Призово второ място в национален конкурс за ученически музикален видеоклип е последният успех на великотърновската Професионална гимназия по туризъм “Д-р Васил Берон“. Завоюва го осмокласникът Радослав Кирилов, участвал в художествено-музикалното състезание на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България, на която гимназията е член.

Видеоклипът с изпълнението на Радослав на песента “Ain't No Sunshine“, технически реализиран  от ученическата телевизия на гимназията, изпята великолепно, с уникален аранжимент, на перфектен английски език, впечатли компетентното музикално жури. След едномесечно гласуване в интернет изпълнението бе класирано и от публиката на второ място сред 11 видеоклипа. Радосав класира гимназията си на призовото място след клипа на езикова варненска гимназия и доказа, че в ПГТ“Д-р Васил Берон“, наред с професиите, учениците овладяват английски език и са много талантливи.

Учениците от гимназията по туризъм участваха и в други инициативи на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България. Великотърновските деца, с благотворителен базар събраха средства и подпомогнаха двете деца, останали без родители след трагедията в Хитрино. Само преди дни с дарителска кампания подпомагнаха болно от тежка болест дете от Ямбол. И още много, много подобни дейности могат да се добавят към живота на учениците.

Във време, в което медиите тиражират всякакви ужасии от българското образование – къде се сбили ученички до кръв за момче, къде четвъртокласник тероризира съучениците си и директор подава оставка, защото е безсилен да пребори нормативната база, къде цяла частна гимназия прикрива повече от година разпознат убиец, къде ученик бие учител – все сюжети, които създават усещане, че всичко в образованието е загубено, великотърновското училище върви уверено напред, твърдо държи на здравите традиции и морал в същото това образование!

Професионалната гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон“ – Велико Търново, която  е сред най-бързо развиващите се родни училища, има престиж и пълен прием вече няколко години. В гимназията се учи, държи се на най-добрите традиции, нрави и морал.  В центъра на старата столица учат целеустремени ученици с отворени за доброто сърца, проявяват разнородни таланти. Учениците на ПГТ“Д-р Васил Берон“ са прекрасен пример, че стойностното българско образование е живо.

 

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов